vrijdag 8 april 2011

Verzorging van je handenHanden
De handen zijn onze belangrijkste werktuigen om om te gaan met de wereld rondom ons. Van vrouwen wordt verwacht dat ze een zacht huidje hebben en mooie handen en nagels. Sommige mannen vinden dat dit voor hun niet belangrijk is. Niets zegt méér over een man dan de manier waarop hij de hand schudt. Een krachtige handdruk is een teken van een sterke man. Die hand mag dus zeker niet aanvoelen als zandpapier of steen.
Eén: Was uw handen zo vaak als nodig om ze netjes te houden. Hygiënische handgel is een goed product om in huis te hebben. omdat dit product een handige oplossing is om uw handen te reinigen en u er een aangenaam geurtje bovenop krijgt.
Twee: Gebruik een lotion of handcrème om uw handen zacht en uw huid glad te houden.

Nagels
De nagels van handen en voeten zijn gemaakt van keratine proteïnen die groeien in een klein gedeelte bij de vingertoppen en toppen van de tenen.
De witte nagelrand die over de vingertop groeit wanneer die niet geknipt wordt of niet afbreekt, heet de vrije rand.

De eigenlijke nagel die aan de vinger vastzit heet de nagelplaat.
Bij de basis van de nagelplaat, ziet u vaak een witachtige halfronde vorm onder de nagel. Dit deeltje heet de lunula, omdat het lijkt op een halve maan. De lunula is het deel van het matrixbed (waaruit de nagel gevormd wordt) dat zichtbaar is.
En de huidplooi die de nagel bij de basis overlapt heet de nagelriem. De nagelriem moet het nagelbed beschermen tegen besmettingen en infecties.
Bij de basis van de nagel, onder de nagelriem en als onderdeel van het nagelbed bevinden zich pezen om de nagel op zijn plaats te houden en bloedvaten die voedende stoffen en vocht naar de nagels transporteren om te zorgen voor een gezonde groei.

Voor mannen en vrouwen is de basisnagelverzorging dezelfde. Hou uw nagels mooi, geknipt en gevijld op een lengte en in een vorm prettig vind. Voor sommige vrouwen betekent dit lange nagels die op klauwen lijken, terwijl anderen liever korte handige nagels hebben. Mannen verkiezen dan weer gewoonlijk korte nagels, sommigen kiezen zelfs voor erg korte nagels met (bijna) geen zichtbare rand.
Er zijn tegenwoordig heel wat plaatsen waar u uw nagels kunt laten verzorgen. Sommige mensen (vooral mannen) schrikken bij de idee van een nagelsalon. Het zou ook de wachttijden verminderen die vaak nog voorkomen in een mannenkapsalon.
Gelukkig maar hoeft u helemaal niet naar een nagelsalon om uw nagels op de gepaste manier te verzorgen. U kan de basisregeltjes ook zelf thuis uitvoeren. U hebt daarvoor slechts enkele hulpmiddeltjes nodig en de wil om iets aan de verzorging van uw nagels te doen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter!

GEEN SITE NAAM WANT DAT IS SPAM!
Anderen niet uitschelden
Let een beetje op je taalgebruik

We willen het liefste dat de reacties op deze blog een beetje netjes blijven.