woensdag 31 augustus 2011

Allemaal voordelen van het drinken van water

Een hele hoop mensen zeggen dat je 8 glazen water per dag moet drinken, maar waar is het nou eigenlijk allemaal goed voor?

Als je een hele hoop water drinkt dan reinigt je huid van binnen uit en zie je dat na een tijdje aan de buitenkant van je huid. Dus als je last van puistjes of acne hebt, is veel water drinken goed voor je.

Als je veel water drinkt is de kans op blaasontsteking veel minder, omdat het water ervoor zorgt dat je nieren hard moeten werken, waardoor je vaker moet plassen.

Ze zeggen dat water soms energie kan leveren, omdat als je een beetje duizelig, hoofdpijn of uitgedroogd bent. Dan kun je het beste even wat water drinken en dan voel je je weer wat fitter.

In vele drankjes zoals cola en sinas zitten veel suikers en calorieën en in water zitten deze niet. Daarom is het een gezond middel om af te vallen, omdat water je eetlust onderdrukt waardoor je minder gaat even.

Ik heb ook eens een keer gelezen dat als je veel water drinkt dat je tanden vanzelf witter worden. En wat nog een leuke tip is: Was s'ochtends en s'avonds je gezicht met water nadat je je gezicht gereinigd hebt en droog dit niet af. Je poriën gaan dan helemaal open en dat geeft zo lekker gevoel.

Dus maak er een gewoonte van om water te gaan drinken!
Voor veel mensen zou dit lastig zijn, want water smaakt nergens naar en drinkt ook niet zo makkelijk weg.  Het makkelijkste is het wanneer je er een routine van maakt; bijvoorbeeld een glas water als je opstaat, bij het ontbijt, bij de lunch, een glas voor het avondeten en eentje na en dan bijvoorbeeld nog een glas voordat je op bed gaat. Probeer het gewoon en na een tijdje ben je eraan gewend en zul je nooit meer anders willen!

Vind je water echt vies? Doe er dan een citroen schijfje in of iets anders, maar geen limonade.
* Denk erom niet meer dan 2 liter per dag drinken, want dat kan weer gevolgen hebben.1 opmerking:

  1. Het is echt waar, ik drink ook bijna alleen maar water. 's morgens drink ik thee en bijvoorbeeld op een feestje drink ik cola maar voor de rest altijd water.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter!

GEEN SITE NAAM WANT DAT IS SPAM!
Anderen niet uitschelden
Let een beetje op je taalgebruik

We willen het liefste dat de reacties op deze blog een beetje netjes blijven.