donderdag 29 september 2011

Kleedgeld


Het is normaal dat jongeren en vooral meiden tussen 12 en 18 kleedgeld krijgen, wat zo leren ze met geld omgaan en kunnen ze zelf kleding kopen. Maar hoe krijg je nou kleedgeld en hoe kun je kleedgeld hoger maken?

Nou er zij een aantal dingen die je met je ouders goed moet afspreken:
- Hoogte van bedrag
- Wie betaald wat?
- De periode waarin je kleedgeld krijgt

Hoogte bedrag:
Op http://www.jeugd-en-geld.nl/ kun je kijken hoeveel kleedgeld gemiddeld iemand van jou leeftijd hoort te krijgen, voor een 16-jarige is het geloof ik iets van 50/60 euro per maand. Maar wat een hele handige tip is, dat je laat zien aan je ouders dat je goed om kunt gaan met geld. Want wanneer je netjes op je geld let en niet met geld smijt krijg je vaak een hoger bedrag.

Wie betaald wat?
Het is heel handig dat je overlegd wie wat betaald en kijkt waarvoor je allemaal kleedgeld voor nodig hebt, want stel je voor je groeit enorm hard en je hebt in eens heel veel broeken nodig. Dan kun je met je ouders afspreken of zij een aantal willen betalen of dat jij het betaald, maar dan moet je wel wat hoger bedrag krijgen. Maar je kunt ook afspreken dat je alleen je kleding betaald en dat je ouders bijv. je schoenen en je jas betalen als je die nodig hebt. Kleedgeld is bedoeld voor kleding en niet dingen zoals games, make-up enz. want daar krijg je weer zakgeld voor.

De periode waarin je kleedgeld krijgt:
De meeste meiden krijgen om de 4 weken of on de maand kleedgeld, maar je kunt ook afspreken dat je elke week 10 euro krijgt of om het kwartaal kleedgeld. Natuurlijk zijn er wel verschillen, want al je per maand 50 euro zou krijgen betekend dat dus dat je in 1 kwartaal dan 150 euro krijgt.

Tips:
Geef niet meteen je geld uit want dat duurt dan weer lang voor dat je weer krijgt en ga anders op een regenachtige dag shoppen, want dat is bewezen dat je dan minder uit geeft.

2 opmerkingen:

  1. Ik krijg gelukkig ook kleedgeld, ik krijg dan 70 euro per maand en dat vind ik wel gewoon genoeg (;

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die tijd is voor mij helaas al lang voorbij :) ik moet alles gewoon zelf dokken. Maar ja, dat mag ook wel als je al 24 bent.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter!

GEEN SITE NAAM WANT DAT IS SPAM!
Anderen niet uitschelden
Let een beetje op je taalgebruik

We willen het liefste dat de reacties op deze blog een beetje netjes blijven.