zaterdag 28 januari 2012

Vijf keer DIY

Op internet zijn ontzettend veel DIY's te vinden, de ene nog leuker dan de andere. En het leuke is dat er ook heel veel DIY's zijn voor crea klunzen als ik. Vandaag laat ik jullie vijf superleuke en vrij simpele DIY's zien!

Allereerst deze schattige etagère. Het enige wat je nodig hebt is servies in verschillende maten en een lijmpistool, of een andere goede lijm (aan een lijmstift heb je dus niet genoeg ;)). Hoe moet je de etagère maken?
1. Zorg dat er geen stickertjes of viezigheid meer op het servies zit en bepaal in welke volgorde je ze wilt hebben.
2. Nu kun je alle onderdelen aan elkaar vast lijmen. Zorg dat je twee precies op de goede plek hebt, voordat je ze op elkaar zet. De lijm droogt namelijk vrij snel zodat je het niet meer kan verplaatsen.
3. Kijk of alles stevig op elkaar zit en verwijder eventuele lijmdraden.
4. Leg wat leuks of lekkers of je etagère en klaar!
 
 
De oh zo bekende canvas tas! Deze keer met de tekst 'my other bags are Prada...'. Ik vind het een leuk idee, en ook dit is supersimpel. Wat je nodig hebt is een canvas tas (het liefst effen, maar als hij bedrukt is kan je dit alsnog doen, gewoon even binnenste buiten draaien en alle etiketten eruit halen) en een permanente marker of textiel stift.
1. Print deze tekst uit, een heel A4'tje vol.
2. Plak de tekst met tape aan de binnenkant van de tas.
3. Plak de hele tas op het raam met goede tape, zodat hij er niet afvalt. Nu kan je de letters met de stift overtrekken.Haal de tas eraf en...
4. ...you're done!
 
 
 
 
Dan deze lampenkap. Ik vind hem echt fantastisch en het is nog supermakkelijk te maken ook. Je hebt natuurlijk een lampenkap nodig (met een donkere werkt het het beste) en een naald. Op de foto zie je de skyline van een stad, maar je kan dit ook met een ander figuurtje doen. Het enige wat je hoeft te doen is gaatjes prikken. Met het aantal gaatjes bepaal je hoeveel licht er nog doorheen komt. Je begint met een randje om het figuur heen en dan steeds minder gaatjes prikken als je verder naar boven gaat. Dat is alles, simpel toch?


Een echte DIY is het misschien niet, maar zeg nou zelf, dit is wel een heel leuk idee. Het meisje in dit filmpje laat zien hoe je het doet.

                                    Last but not least, deze canvas waarmee je jouw favoriete quote gezellig aan de muur kan hangen. Je hebt hiervoor spuitverf, stickerletters en uiteraard een canvas nodig. Het is lekker makkelijk, plak de letters op. Een quote, een woord, zomaar wat letters, verschillende groottes, het is helemaal up to you! Spuit er daarna met de verf over heen. Laat dit heel goed drogen en haal de sticker letters er af. Tada, klaar is je kunstwerk!

Ik denk dat je met deze DIY's wel een poosje zoet bent, dus als je je nog eens verveelt...

(Bronnen: www.girlscene.nl en www.whatabeauty.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter!

GEEN SITE NAAM WANT DAT IS SPAM!
Anderen niet uitschelden
Let een beetje op je taalgebruik

We willen het liefste dat de reacties op deze blog een beetje netjes blijven.